Triade Gebouw Jan van Galenstraat te Amsterdam
- Markt
- Kantoren
- Opdrachtgever
- Gemeente Amsterdam, Project Management Bureau
- Architect
- IN Architects
- Opdracht
- VO, DO, bestek, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding
- Bouwomvang
- Verbouwing van 2500 m² BVO
- Datum adviesopdracht
- April 2015
- Oplevering van het werk
- Oktober 2015
Omschrijving van het Project
In 2015 zijn er veel verhuisbewegingen geweest van en naar het gebouw Triade aan de Jan van Galenstraat 323. De grootste verhuisbeweging was de verhuizing van de medewerkers van het Re-integratie Bedrijf Amsterdam (RBA) naar Triade. In de oude situatie huurde het RBA twee verdiepingen in Teleport. Het RBA heeft in de nieuwe situatie voor het gebouw Triade, als één van de weinige afdelingen, behoefte aan publieksruimte in de vorm van instructielokalen en spreekplekken. Voor het gebouw betekende dit dat er meer werkplekken en minder publieksruimten nodig waren.
Voor instructielokalen en spreekplekken zijn specifieke installaties aangebracht.
In het kader duurzaamheid was er bij het ontwerp van alle installaties uitvoerig nagedacht over energiebesparende maatregelen.
Werkzaamheden Galjema B.V.
De complete werktuigkundige en elektrotechnische installaties en beveiligingsinstallaties zijn door Galjema opnieuw ontworpen, waarbij rekening is gehouden met het zoveel mogelijk hergebruiken van bestaande installaties en duurzaamheid.
Het gebouw is voorzien van volledige balansventilatie, waarbij de behandelde lucht wordt toegevoerd via ventilatorconvectoren en plafondroosters en afgevoerd via plafondroosters.
Het gebouw is voorzien van beveiligingsinstallaties (inbraakalarm-, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, omroepinstallatie, observatie-installatie (CCTV) en toegangscontrole. Een groot deel van de bestaande componenten wordt ook hier hergebruikt.
Het gebouw is voorzien van zowel een geavanceerd bekabeld netwerk als van volledige WiFi-dekkinggasten en werknemers ongehinderd en onbeperkt gebruik kunnen maken van de benodigde netwerk faciliteiten. Het netwerk is aangesloten op een glasvezelverbinding middels de bestaande infrastructuur.
In het kader van energiebesparing is gekozen voor toepassing van led lichtbronnen voor de noodverlichting en vluchtwegbewijzering. Tevens wordt alle nieuwe verlichting uitgevoerd met ledverlichting.
De verlichtingsarmaturen welke zoveel als mogelijk worden hergebruikt, worden uitgevoerd met zogenaamde long life buizen. Deze gaan aanzienlijk langer mee en zijn energiezuiniger.
Er is tevens elektrisch bediende zonwering toegepast.
Door Galjema is tevens geassisteerd bij de aanbestedingsprocedure. Hierbij zijn de begrotingen gecontroleerd.